Tapahtumakalenteri

Tältä sivulta löydät tietoa Aivovammaliiton tapahtumista.

Katso yhdistysten toiminnasta tietoja Aivovammayhdistykset.fi-osiossa.

Vuoden 2019 tapahtumiamme voit tarkastella kalenterimuodossa täällä.

 

 

04.03.-10.03.2019

Aivoitus-lehti ilmestyy, teemana aivovammat, yhteiskunta ja kuntoutus

Aivoitus-lehti, teemana aivovammat, yhteiskunta ja kuntoutus, ilmestyy viikolla 10.

11.03.-17.03.2019

Aivoviikko (NV)

Viikolla 11 (11.–17.3.2019) vietetään kansainvälistä Aivoviikkoa. Suomessa Neurologisten vammaisjärjestöjen (NV) Aivoviikon teemana on Vaali aivojasi.

NV-järjestöt muistuttavat Aivoviikon tapahtumissa ympäri Suomen, että aivoterveydestä huolehtiminen kannattaa aina: nuorena ja vanhana, terveenä ja sairastuneena. Kun aivojen terveyttä vaalii kaiken ikää, on riski sairastua moniin neurologisiin sairauksiin pienempi. Aivojen suojaaminen myös vähentää riskiä saada vammoja, joiden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia tai jopa pysyviä. Aivoista huolehtiminen tukee toimintakykyä ja voi hidastaa sen heikkenemistä myös heillä, joilla jo on joku neurologinen sairaus tai vamma.

Neurologiset vammaisjärjestöt järjestävät Aivoviikolla monenlaisia tapahtumia. Aivovammayhdistykset ovat myös mukana erilaisissa tapahtumissa.

12.03.2019

Aivovamma 2019 -kiertue, Helsinki

Aivovamma 2019 -kiertue 12.3.2019 klo 15 – 19, Helsingissä, Malmitalossa, os. Ala-Malmin tori 1

Aivovammautunut ihminen, läheinen, ammattilainen – tule kuulemaan ajankohtaista tietoa aivovammoista Aivovammaliiton ja paikallisyhdistysten järjestämälle Aivovamma 2019 -tietokiertueelle. Merkitse itsellesi sopiva päivämäärä kalenteriisi.

Tilaisuudet koostuvat neurologin ja neuropsykologin luennoista, kokemustoimijan puheenvuorosta, aivovammautuneen ihmisen sosiaalietuuksiin perehtymisestä sekä Aivovammaliittoon ja -yhdistykseen tutustumisesta. Tapahtuma sopii erityisesti vastavammautuneille ja heidän läheisilleen sekä sellaisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään aivovamman saaneita ihmisiä.

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä

Jos tarvitset lisätietoa tai apua ilmoittautumisen kanssa, voit olla yhteydessä järjestösuunnittelija Leena Koivusaareen, leena.koivusaari@aivovammaliitto.fi, puh. 050 306 4181

13.03.-17.03.2019

Parikurssi aivovammautuneelle kuntoutujalle ja puolisolle

Kurssi on tarkoitettu pariskunnille, joissa toinen tai molemmat osapuolet ovat aivovammautuneita.
Kurssin tavoitteena on antaa tietoa ja auttaa ymmärtämään aivovammaoireistoa, vahvistaa vammautuneen kuntoutujan ja puolison voimavaroja sekä antaa tukea parisuhteen ylläpitämiseen.
Kurssilla vaihdetaan kokemuksia aivovammoista sekä pohditaan yhdessä vammautumisen merkitystä yksilön, parisuhteen ja perheen kannalta. Kurssiohjelma sisältää ohjattuja ryhmäkeskusteluja, asiantuntijoiden alustuksia ja niihin liittyviä keskusteluja aivovammoista, parisuhteesta ja seksuaalisuudesta. Kurssilaisten omat toiveet pyritään huomioimaan. Tarjolla on myös liikuntaa ja toiminnallisia ryhmiä.

Paikka: Hopeaniemi Resort, Nummela
Haku 13.1.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

01.04.-05.04.2019

Mitä nyt? -kurssi vastavammautuneille tai äskettäin diagnoosin saaneille kuntoutujille ja heidän läheisilleen

Kurssi on tarkoitettu viime vuosina aivovamman saaneille tai siitä tietoiseksi tulleille henkilöille, joilla on tarve saada lisätietoa aivovammoista sekä tukea ja valmiuksia muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Kurssille voi osallistua myös vammautuneen läheinen. Kurssin tavoitteina on antaa tietoa ja mahdollisuus vaihtaa kokemuksia aivovammojen oireista sekä löytää keinoja selviytyä
uudenlaisessa arjessa. Kurssilla käsitellään vamman aiheuttamien muutosten tiedostamista, minäkuvan vahvistumista, sosiaalisten suhteiden aktivoimista sekä omien voimavarojen hyödyntämistä. Kurssiohjelmassa on neurologin tai neuropsykologin luentokeskustelu aivovammoista sekä asiantuntijan luento sosiaalipalveluista ja lakisääteisistä oikeuksista. Ohjatuissa ryhmäkeskusteluissa käsitellään vammautumisen esiin nostamia kysymyksiä, tunteita ja kokemuksia. Tietopuolisen ohjelman lisäksi ohjelmaan kuuluvat toiminnalliset harjoitukset, liikunta ja rentoutus.

Paikka: Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, Turenki
Haku: 1.2.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

06.04.2019

Liittokokous

Liittokokous Kulttuuritalolla, Helsingissä 6.4.2019.

Liiton ylintä päätösvaltaa käyttää liittokokous.

Kutakin varsinaista jäsenyhdistystä edustavat liittokokouksissa näiden yhdistysten valitsemat edustajat. Jäsenyhdistys voi valita yhden edustajan kutakin edellisen kalenterivuoden lopussa ollutta, alkavaa viittätoista (15) jäsentä kohden, kuitenkin enintään kymmenen (10) edustajaa. Säätiöllä on yksi ääni. Vain virallisilla edustajilla on äänioikeus liittokokouksissa, jokaisella yksi ääni.

Kannattajajäsenillä, kunniapuheenjohtajilla ja kunniajäsenillä on liittokokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus.

11.04.2019

Aivovamma 2019 -kiertue, Seinäjoki

Aivovamma 2019 -kiertue 11.4.2019 klo 15 – 19 Seinäjoella järjestötalo Paulan Salissa,  os. Kauppakatu 1

Aivovammautunut ihminen, läheinen, ammattilainen – tule kuulemaan ajankohtaista tietoa aivovammoista Aivovammaliiton ja paikallisyhdistysten järjestämälle Aivovamma 2019 -tietokiertueelle. Merkitse itsellesi sopiva päivämäärä kalenteriisi.

Tilaisuudet koostuvat neurologin ja neuropsykologin luennoista, kokemustoimijan puheenvuorosta, aivovammautuneen ihmisen sosiaalietuuksiin perehtymisestä sekä Aivovammaliittoon ja -yhdistykseen tutustumisesta. Tapahtuma sopii erityisesti vastavammautuneille ja heidän läheisilleen sekä sellaisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään aivovamman saaneita ihmisiä.

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä

Jos tarvitset lisätietoa tai apua ilmoittautumisen kanssa, voit olla yhteydessä järjestösuunnittelija Leena Koivusaareen, leena.koivusaari@aivovammaliitto.fi, puh. 050 306 4181.

26.04.2019

Aivoitus-lehti, teemana ihminen ja läheiset sekä yhdistystoiminnan kirjo, aineistopäivä

Aivoitus-lehti, teemana ihminen ja läheiset sekä yhdistystoiminnan kirjo, aineistopäivä 26.4.2019. Lehti ilmestyy viikolla 22.

03.05.-05.05.2019

Läheisten viikonloppu, Kuopio

Aivovammaliitto järjestää läheisten tapahtuman 3 – 5.5.2019 Kuopiossa, Kylpylähotelli Rauhalahdessa. Tapahtuma on suunnattu henkilöille joiden läheisellä on aivovamma.

Tapahtumassa saa vertaistukea, virkistystä ja tietoa aiheeseen liittyen. Tarkempi ohjelma on saatavilla noin neljä viikkoa ennen tapahtumaa.

Tapahtuman hinta on 100 €/henkilö. Hinta sisältää täysihoidon sekä kylpylän käytön ja majoituksen 1-hengen huoneessa.

Ilmoittautua voit tästä.

Edit 6.2.2019: Läheisten tapahtuma on täynnä ja jonoon voi ilmoittautua pihla.putkonen@aivovammaliitto.fi.

Lisätietoja tapahtumasta:

Järjestösuunnittelija Pihla Putkonen
pihla.putkonen(at)aivovammaliitto.fi
puh. 050 550 0541

21.05.-24.05.2019

PääFest, Tampere

PääFest järjestetään 21. – 24.5.2019 Tampereella Toimintakeskus AitOssa, joka on n. 25 km Tampereen keskustasta. (Osoite: Kirjoniementie 15, 33680 Tampere).

PääFest on suunnattu 17 – 40-vuotiaille aivovamman saaneille ja heidän läheisilleen.

Luvassa on monipuolista ohjelmaa: keskustelua, nuotiolauluja kitaran säestyksellä, liikuntaa, saunomista, uimista sekä uusia kokemuksia ja vertaistukea. Ilmoittaudu viimeistään 1.5.2019 mennessä.

Lisätietoja tapahtumasta: Leena Koivusaari puh. 050 306 4181 tai leena.koivusaari(at)aivovammaliitto.fi

Peruutusehto: Ilmoittautuminen tulee perua 6.5.2019 mennessä. Peru ilmoittautuminen ottamalla yhteyttä Leenaan. 6.5.2019 jälkeen peruneilta laskutetaan osallistumismaksu täysimääräisenä.

Katso lisätietoa toukokuun Pääfestistä ja ilmoittaudu tästä.

22.05.-26.05.2019

Äijien sopeutumisvalmennus aivovammautuneille miehille

Äijien sopeutumisvalmennus aivovammautuneille miehille, joilla vammautumisesta on kulunut yli viisi vuotta.

Kurssilla keskitytään omaan itseen ja pyritään vahvistamaan omia selviytymiskeinoja. Kurssilla mukana on aivovamman saaneita miehiä vertaisohjaajina. Kurssin tavoitteena on löytää selviytymiskeinoja vaikeisiin tilanteisiin toiminnallisin menetelmin.

Paikka: Hopeaniemi Resort, Vihti
Haku: 22.2.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

27.05.-02.06.2019

Aivoitus-lehti ilmestyy, teemana ihminen ja läheiset sekä yhdistystoiminnan kirjo

Aivoitus-lehti, teemana ihminen ja läheiset sekä yhdistystoiminnan kirjo, ilmestyy viikolla 22.

24.06.-28.06.2019

Perhekurssi 1,teini-ikäisiä nuoria tai nuoria aikuisia

Perhekurssi 1, teini-ikäisiä nuoria tai nuoria aikuisia 24 – 28.6.2019

Kurssin tavoitteena on toimia yhdessä perheenä ja tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia. Kurssilla saadaan tietoa aivovammoista, mietitään vammautumisen merkitystä perheen kannalta sekä keskustellaan arjen kokemuksista. Kurssilla keskustellaan selviytymiskeinoista ja vahvistetaan omia voimavaroja sekä tuetaan perheen yhteisiä toimintoja. Myös nuorilla on mahdollisuus
osallistua neuropsykologin luentoon aivovammoista. Osa ohjelmasta on yhteistä kaikille perheenjäsenille, osa erikseen vanhemmille ja nuorten ryhmälle. Kurssiin sisältyy keskusteluryhmiä
sekä asiantuntijoiden alustuksia aivovammoista, perheestä ja parisuhteesta. Toiminnalliset ryhmät sisältävät käden taitoja, liikuntaa ja ulkoilua koko perheen voimin sekä nuorten omaa ohjelmaa.

Paikka: Piispala, Kannonkoski
Haku: 24.4.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

29.07.-02.08.2019

Perhekurssi 2, alle kouluikäisiä ja/tai kouluikäisiä lapsia

Kurssin tavoitteena on toimia yhdessä perheenä ja tavata muita vastaavassa tilanteessa olevia. Kurssilla saadaan tietoa aivovammoista, mietitään vammautumisen merkitystä perheen kannalta sekä keskustellaan arjen kokemuksista. Myös lapset saavat ikätason mukaisesti tietoa aivovammoista. Kurssilla keskustellaan selviytymiskeinoista ja vahvistetaan omia voimavaroja sekä tuetaan perheen yhteisiä toimintoja. Osa ohjelmasta on yhteistä kaikille perheenjäsenille, osa erikseen aikuisille ja lapsille eri ikäryhmät huomioon ottaen. Kurssiin sisältyy keskusteluryhmiä sekä asiantuntijoiden alustuksia aivovammoista, perheestä ja parisuhteesta. Toiminnalliset ryhmät sisältävät käden taitoja, liikuntaa ja ulkoilua koko perheen voimin sekä lasten omaa ohjelmaa.

Paikka: Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, Turenki
Haku: 29.5.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

23.08.2019

Aivoitus-lehti, teemana ikäihmiset, aivovamma ja kuntoutus, aineistopäivä 23.8.2019

Aivoitus-lehti, teemana ikäihmiset, aivovamma ja kuntoutus, aineistopäivä 23.8.2019. Lehti ilmestyy viikolla 39.

03.09.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen. Kurssilla jaetaan kokemuksia, ajatuksia ja ratkaisuja elämäntilanteen hallintaan. jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa
kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

10.09.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

13.09.2019

Tapaturmapäivä

Tapaturmapäivää vietetään 13.9.2019.  Tapaturmapäivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tänä vuonna Tapaturmapäivän teemana on ”Monenlaiset liikkujat liikenteessä”.

17.09.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

18.09.2019

Aivovamma 2019 -kiertue, Pori

Aivovamma 2019 -kiertue Porissa 18.9.2019

Aivovammautunut ihminen, läheinen, ammattilainen – tule kuulemaan ajankohtaista tietoa aivovammoista Aivovammaliiton ja paikallisyhdistysten järjestämälle Aivovamma 2019 -tietokiertueelle. Merkitse itsellesi sopiva päivämäärä kalenteriisi.

Tilaisuudet koostuvat neurologin ja neuropsykologin luennoista, kokemustoimijan puheenvuorosta, aivovammautuneen ihmisen sosiaalietuuksiin perehtymisestä sekä Aivovammaliittoon ja -yhdistykseen tutustumisesta. Tapahtuma sopii erityisesti vastavammautuneille ja heidän läheisilleen sekä sellaisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään aivovamman saaneita ihmisiä.

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä

Jos tarvitset lisätietoa tai apua ilmoittautumisen kanssa, voit olla yhteydessä järjestösuunnittelija Leena Koivusaareen, leena.koivusaari@aivovammaliitto.fi, puh. 050 306 4181.

 

23.09.-29.09.2019

Aivoitus-lehti ilmestyy, teemana ikäihmiset, aivovamma ja kuntoutus

Aivoitus-lehti-lehti, teemana ikäihmiset, aivovamma ja kuntoutus, ilmestyy viikolla 39.

24.09.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

25.09.-27.09.2019

PääFest Ruska, Virrat

PääFest Ruska, Nuorisokeskus Marttisessa, Virrat 25.-27.9.2019

27.09.-29.09.2019

Aivomyrsky

Aivovammaliitto järjestää läheisille ja vammautuneille yhteisen vertaistukiviikonlopun, Aivomyrsky-tapahtuman 27. – 29.9.2019 Hopeaniemi Resortissa, Nummelassa.

Kyseessä on lämminhenkinen tietoakin antava virkistysviikonloppu, jonka aikana saamme yhdessä uusia ajatuksia ja kokemuksia! Tapahtuma on suunnattu täysi-ikäisille aivovammautuneille henkilöille ja heidän aikuisille läheisilleen. Kannustamme mukaan erityisesti aiemmin sopeutumisvalmennuskurssin käyneitä.

Aivomyrsky on loistava tilaisuus tavata vanhoja tuttuja kursseilta, tulkaahan porukalla! Luvassa vertaistukea, verkostoitumista, virkistystä ja faktaa tasokkaassa ympäristössä. Tapahtuma on osittain omakustenteinen.

Lisätietoja:
Kuntoutussuunnittelija Arja Kaasalainen
puh. 050 373 9076
arja.kaasalainen(at)aivovammaliitto.fi.

30.09.-04.10.2019

Väsyvyyskurssi vammautuneelle kuntoutujalle ja läheiselle

Kurssi on tarkoitettu aivovamman saaneille henkilöille, joilla väsyvyys on merkittävä oire. Kurssilla saadaan tietoa ja vaihdetaan kokemuksia aivovamman aiheuttamista väsyvyysoireista. Tavoitteena on oppia tunnistamaan oma väsyvyys ja löytää keinoja sen hallintaan, tunnistaa erikseen muut kuin aivovamman aiheuttamat väsyvyyttä pahentavat tekijät ja löytää itsehoitomenetelmiä väsyvyyteen.
Kurssilla pohditaan vammautumisen merkitystä ihmissuhteidenkannalta sekä pyritään vahvistamaan omia voimavaroja sekä arjessa yhdessä selviytymistä.

Paikka: Verve, Lahti
Haku: 30.7.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

 

01.10.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

08.10.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

15.10.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

22.10.2019

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki

Avokurssi aiheesta väsyvyys ja toimiva arki yhteistyössä Neuroliiton kanssa.

Askarruttaako oma jaksaminen arjessa? Uupumuksen kanssa voi oppia elämään ja keinoja sen hallitsemiseen on mahdollista löytää. Kurssilla käsitellään monipuolisesti ratkaisuja tilanteisiin,
joissa sairaus ja sen aiheuttama uupumus vaikeuttavat arjen jaksamista. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään ja omaa kehoaan, oppia omia jaksamisen rajoja sekä löytää voimavaroja ja vahvuuksia, jotka kantavat eteenpäin sekä työssä että arjessa.

Kurssi on tiistaisin klo 17-19. Päivämäärät: 3.9, 10.9, 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10, 22.10.2019

Paikka: Aivovammaliitto, Malminkaari 5, 00700 HELSINKI
Haku: 4.8.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssien hakulomakkeella

24.10.-25.10.2019

Vertu- ja Koko-koulutus

Vertu- ja Koko-koulutus 24 – 25.10.2019

25.10.-26.10.2019

Liittopäivät

Liittopäivät 25.-26.10.2019

 

26.10.2019

Liittokokous

Syysliittokokous lauantaina 26.10.2019

04.11.-08.11.2019

Voimavaroja arkeen -kurssi jo pidempään vamman kanssa eläneille kuntoutujille yksin tai läheisen kanssa

Kurssi on tarkoitettu jo pitkään aivovamman kanssa eläneille henkilöille yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Vammautumisesta kulunut aika on tälle kurssille valituilla yleensä noin 8-10 vuotta tai enemmän. Kurssin tavoitteena on jakaa kokemuksia sekä löytää uudenlaisia keinoja lisätä voimavaroja aivovamman ja muiden elämänmuutosten arkeen aiheuttamiin haasteisiin. Kurssilla annetaan
uusinta tietoa aivovammoista. Kurssilla on tilaisuus tavata muita samankaltaisessa tilanteessa olevia. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden virkistyä ja saada voimavaroja arkipäivän elämään.

Paikka: Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Kankaanpää
Haku: 4.9.2019 mennessä, Aivovammaliiton kurssin hakulomakkeella

08.11.2019

Lapset, nuoret ja aivovamma

Lapset, nuoret ja aivovamma 8.11.2019

11.11.-17.11.2019

Aivovammaviikko

Aivovammaviikkoa vietetään viikolla 46

Aivovammaviikko on Aivovammaliitto ry:n järjestämä oma valtakunnallinen teemaviikko, jonka tarkoituksena on lisätä tietoutta aivovammoista, tehdä aivovammatyötä näkyväksi sekä kumota väärää tietoa ja hälventää epäluuloja. Vaikka tietous on lisääntynyt, törmäämme edelleen liian usein tilanteisiin, joissa aivovamma-sanaa käytetään haukkumanimenä.

Aivovamma-asiaa tehdään aivovammaviikolla tutuksi valtakunnallisesti. Yhdistystemme vapaaehtoiset toimijat jalkautuvat ympäri Suomea järjestäen erilaisia tapahtumia.

13.11.2019

Aivovamma 2019 -kiertue, Kuopio

Aivovamma 2019 -kiertue Kuopiossa 13.11.2019

Aivovammautunut ihminen, läheinen, ammattilainen – tule kuulemaan ajankohtaista tietoa aivovammoista Aivovammaliiton ja paikallisyhdistysten järjestämälle Aivovamma 2019 -tietokiertueelle. Merkitse itsellesi sopiva päivämäärä kalenteriisi.

Tilaisuudet koostuvat neurologin ja neuropsykologin luennoista, kokemustoimijan puheenvuorosta, aivovammautuneen ihmisen sosiaalietuuksiin perehtymisestä sekä Aivovammaliittoon ja -yhdistykseen tutustumisesta. Tapahtuma sopii erityisesti vastavammautuneille ja heidän läheisilleen sekä sellaisille ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään aivovamman saaneita ihmisiä.

Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä

Jos tarvitset lisätietoa tai apua ilmoittautumisen kanssa, voit olla yhteydessä järjestösuunnittelija Leena Koivusaareen, leena.koivusaari@aivovammaliitto.fi, puh. 050 306 4181.

22.11.2019

Aivoitus-lehti, teemana lapset, nuoret ja aivovamma, aineistopäivä

Aivoitus-lehti, teemana lapset, nuoret ja aivovamma, aineistopäivä 22.11. Lehti ilmestyy viikolla 50.

09.12.-15.12.2019

Aivoitus-lehti ilmestyy, teemana lapset, nuoret ja aivovamma

Aivoitus-lehti ilmestyy viikolla 50, teemana lapset, nuoret ja aivovamma.

Vie kalenteriin

© 2019 Aivovammaliitto ry | Tietosuojaseloste | Suunnittelu ja toteutus Haaja

MENU